Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 13: verschil tussen versies

449 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Commentaar hoofdstuk}} Dit hoofdstuk is een intermezzo in de behandeling van de geestelijke gaven en handelt over de liefde, “een nog uitnemender weg” (12:31...')
 
Regel 6:
1Co 13:1 Als ik in de talen van de mensen en van de engelen spreek, maar ik heb geen liefde, dan ben ik klinkend koper of een schelle cimbaal geworden. (TELOS)
Het spreken in vreemde talen die men niet geleerd had, was een opzienbarende, gewilde geestesgave in de gemeente te Korinthe en wordt daarom als eerste genoemd.
 
== 1 Kor. 13:4 ==
1Co 13:4 De liefde is lankmoedig, is goedertieren; de liefde is niet jaloers; de liefde praalt niet, is niet opgeblazen, (Telos)
'''Niet jaloers ... niet opgeblazen'''.
 
''2Co 12:20 Want ik vrees dat, als ik kom, ik u niet zo vind als ik wens en ik door u zo gevonden word als u niet wenst; dat er twist, <u>jaloersheid</u>, toorn, partijzucht, kwaadsprekerijen, lasteringen, <u>verwaandheden</u>, verwarringen zijn; (Telos)''
 
== 1 Kor. 13:5 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.