Naar inhoud springen

Jesaja (profeet): verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
Jesaja en zijn kinderen waren tot tekenen en wonderen in Israël.<blockquote>''Jes 8:18  Ziet, ik en de kinderen, die mij de HEERE gegeven heeft, zijn tot tekenen en tot wonderen in Israël, van den HEERE der heirscharen, Die op den berg Sion woont. (SV)''</blockquote>De beide zoonsnamen vormen als het ware een samenvatting van Jesaja's boodschap: de verovering en verwoesting van Jeruzalem, maar ook de hoop op herstel daarna.
 
Het vers Jes. 8:18 wordt op de Heer Jezus en zijn geestelijk nageslacht, zijn leerlingen, toegepast. <blockquote>''Heb 2:13  En opnieuw: ‘Zie, Ik en de kinderen die God Mij gegeven heeft’. (Telos)''</blockquote>Trouwens, ook de Heer sprak van Jeruzalems toekomstige verwoesting en het herstel ('wedergeboorte') van Israël.
 
<blockquote>''Heb 2:13  En opnieuw: ‘Zie, Ik en de kinderen die God Mij gegeven heeft’. (Telos)''</blockquote>
 
Trouwens, ook de Heer sprak van Jeruzalems toekomstige verwoesting en het herstel ('wedergeboorte') van Israël.
 
'''Belegering van Jeruzalem.''' Toen de Assyriërs Jeruzalem belegerden en de inwoners trachten te ontmoedigen riepen Jesaja en de koning Hizkia God aan: <blockquote>''2Kr 32:20 Maar koning Hizkia en de profeet <u>Jesaja</u>, de zoon van Amoz, baden om die reden en riepen naar de hemel. (HSV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.