Naar inhoud springen

Pontius Pilatus: verschil tussen versies

1 byte toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 12:
Aan deze landvoogd werd [[Jezus Christus|Jezus]] door de Joodse [[Raad (Sanhedrin)|raad]] overgeleverd:<blockquote>''Mt 27:1 Toen het nu morgen was geworden, beraadslaagden al de overpriesters en de oudsten van het volk tegen Jezus om Hem te doden. Mt 27:2 En nadat zij Hem hadden gebonden, leidden zij Hem weg en leverden Hem over aan <Pontius> Pilatus, de stadhouder. (TELOS)''</blockquote>Pilatus ondervroeg hem. Op de vraag "Bent u de koning der Joden?" antwoordde de Heer: "U zegt het". En op Pilatus' vraag "Hoort u niet hoeveel zij tegen u getuigen?" antwoordde Jezus niets. De Heer antwoordde hem op geen enkel woord, wat de stadhouder zeer verwonderde (Matth. 27:14). Pilatus liet de Raad weten geen schuld in Jezus te vinden. <blockquote>''Lu 23:4 Pilatus nu zei tot de overpriesters en de menigten: Ik vind geen schuld in deze mens. (TELOS)''</blockquote>
 
Toen Pilatus op de rechterstoel zat en aan het volk, ter gelegenheid van het Paasfeest, de keus liet, Jezus Barabbas "of Jezus die Christus wordt genoemd" vrij te laten, bij gelegenheid van het Paasfeest, zond zijn vrouw hem een boodschap: "Heb niets te doen met die Rechtvaardige, want ik heb heden in een droom veel om Hem geleden." (Matth. 27:19). Pilatus gaf echter gehoor aan het opgehitste volk, dat om de kruisiging van Jezus riep.<blockquote>''Mt 27:26  Toen liet hij hun Barabbas los, maar Jezus geselde hij en leverde Hem over om gekruisigd te worden. (TELOS)''</blockquote>Na een aanklacht van de [[Samaritanen]] werd de prefect Pontius Pilatus door keizer [[Tiberius]] afgezet.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.