Opstanding: verschil tussen versies

937 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 61:
    ''er wordt een geestelijk lichaam opgewekt.''
(1 Cor. 15:42-44, TELOS)
</poem>De opgestanen zullen zijn als engelen in de hemelen. Zij zullen niet huwen. <blockquote>''Mr 12:25  Want wanneer zij uit de doden opstaan, trouwen zij niet en worden niet uitgehuwelijkt, maar zij zijn als engelen in de hemelen. (Telos)''</blockquote>Of zij ongeslachtelijke wezens als de engelen zullen zijn, is onduidelijk. Er is echter een grond om aan te nemen dat zij hun geslacht zullen behouden. Immers, zij blijven mensen en worden geen engelen, al zijn ze in bepaalde opzichten aan de engelen gelijken. En God schiep de mens in een mannelijke en vrouwelijke variant. Jan Hoek meent: "We worden geen neutrale, ongeslachtelijke wezens, zoals de engelen dat wel zijn. Mannen blijven mannen en vrouwen blijven vrouwen. Zo is het volgens Gods scheppingsbedoeling."<ref>Jan Hoek, [https://books.google.nl/books?id=_RGIAAAAQBAJ&pg=PT86#v=onepage&q&f=false Garantie voor de toekomst; gespreksboek over hoop]. Boekencentrum, 2013. </ref>
</poem>
 
== De opstanding ten oordeel ==
Regel 69:
Jezus is uit de doden opgestaan. Hij leeft! Wat betekent dat voor hen die in Hem geloven. Het volgende lied, in het Engels gezongen, brengt dat onder woorden.
 
<Youtubeyoutube width="768" height="432">-LwBqG7uXbY</youtube><BR>'Because He Lives (Amen)', gezongen door het West Coast Choir. Gepubliceerd op Youtube.com door West Coast Baptist op 30 maart 2018.
 
== Bronnen ==