Naar inhoud springen

Galatenbrief: verschil tussen versies

344 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
 
Regel 13:
 
== Doel ==
Het Keltische temperament van de Galaten was erg wispelturig, ze hielden van nieuwe dingen en veranderingen. Toen Judaïstische leraren hadden de gemeenten aandeden,aangedaan; die hen onderwezenleerden dat wetsbetrachting, besnijdenis en andere Joodse rituelen belangrijk waren om behouden te worden<blockquote>''Ga 6:12  Allen die zich naar het vlees mooi willen voordoen, werdendie dezedwingen denkbeeldenu metzich opente armenlaten ontvangenbesnijden, alleen om niet vervolgd te worden om het kruis van Christus. Ga 6:13  Want ook zij die zich hebben laten besnijden, houden de wet niet; maar zij willen dat u zich laat besnijden, opdat zij in uw vlees roemen. (Telos)''</blockquote>De denkbeelden van deze leraren werden aangenomen. Langzamerhand kwam er in die gemeenten afwijking. Behalve dat de JudaistischeJudaïstische leraren eisten dat de gelovige Galaten zich aan de Mozaïsche wet, met name de besnijdenis, zouden onderwerpen, werd ook de wettigheid van Paulus’ apostelschap bestreden.
 
Paulus hoorde wat er in de gemeenten gebeurde. Hij schatte de situatie zeer ernstig in en schreef hen een dringendeindringende brief om hen tot bezinning te brengen.
 
== Boodschap ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.