Naar inhoud springen

Hooglied/Samenvatting: verschil tussen versies

12 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Samenvatting}} == Hooglied 1 == De bruid verlangt door haar liefdevolle vriend gekust te worden (1:2). Ze spreekt tot hem en prijst zijn oliën en zijn naam (1:3...')
 
 
Regel 23:
 
== Hooglied 4 ==
Hij beschrijft haar schoonheid (4:1-5). Totdat de dag aankomt, zal hij gaan tot de mirreheuvel en wierookheuvel (4:6). Hij roept haar, die zijn hart heeft ingenomen, tot hem af te komen van het Libanongebergte (4:8-9). Hij beschrijft haar de schoonheid van haar en haar liefde (4:10-15). Als reactie roept zij winden op om haar hof – hij zegt dat zij zijn hof is – te doorwaaien. Zij verlangt dat hij tot zijn hof komt en zijn vruchten eet (4:16).
 
== Hooglied 5 ==
Regel 38:
 
== Hooglied 7 ==
Hij beschrijft haar mooie gestalte, van onder tot boven (7:1-9). Zij valt hem in de rede en verzoekt hem samen uit te gaan om bloei en vruchtbeginsel te zien(7:9-12). Aan hun deuren zijn vruchten die wijzij voor hem heeft weggelegd (7:13).
 
== Hooglied 8 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.