Naar inhoud springen

1 Korinthiërs: verschil tussen versies

142 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''eerste brief van Paulus aan de Korintiërs''' (ook kortweg ''1 Korintiërs'' of ''1 Korinthe ''genoemd) is een boek in de [[Bijbel]] en maakt deel uit van het [[Nieuwe Testament]]. Het is een brief van de apostel [[Paulus]] aan de gemeente te [[Korinthe (stad)|Korinthe]], een havenstad in [[Griekenland]]. Paulus wijst hen op de verkeerde, zondige toestanden in de [[gemeente]], en geeft de weg tot verandering en verbetering aan. Het zijn voornamelijk de gemeentelijke verordeningen, die duidelijk worden aangegeven.
 
Er is ook een andere brief aan de Korinthiërs, genoemd de [[Tweede brief aan de Korinthiërs|Tweede brief van Paulus aan de Korinthiërs]].
== Geadresseerden ==
Merkwaardig is, dat hij zich in het adres niet alleen richt tot de gemeente te Korinthe, maar "tot allen in elke plaats, die de naam van onze Heer Jezus Christus aanroepen." Hij geeft verordeningen voor álle gemeenten.  
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.