Naar inhoud springen

Gazastrook: verschil tussen versies

530 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 35:
Bron: ''Opnieuw schermutselingen tussen Palestijnse terroristen en het IDF aan de grens met Gaza'', nieuwsbericht van 1 dec. 2017 op Brabosh.com, https://brabosh.com/2017/12/01/vpqpct-fjv/
Meer informatie: [https://www.youtube.com/watch?v=4CFn7o3mhaU The Islamic Jihad explained]. Youtube.com: Israel Defense Forces, 13 nov. 2019. Speelduur: 2 min. 19 sec. Korte voorstelling van de PIJ.
 
'''Palestijnse volksverzetcomités.''' De ''[https://en.wikipedia.org/wiki/Popular_Resistance_Committees Palestijnse Volksverzetcomités]'' is een verzameling van anti-Israëlische strijdgroepen in de Gazastrook en na Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad vermoedelijk de derde groep in sterkte<ref>Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Popular_Resistance_Committees, geraadpleegd 15 nov. 2019</ref>. De militaire vleugel heet ''[https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nasser_Salah_al-Deen_Brigades Al-Nasser Salah al-Deen brigades]''.
 
'''Salafi-groepen.''' Er zijn ook een aantal Salafi-groepen actief in Gaza (anno 2017). De vier belangrijkste actieve Salafi-groepen zijn<ref>Colin P. Clarke, ''Hoe de opkomst van het salafisme Gaza bedreigt en Israël ernstig verontrust'', Brabosh.com, 1 dec. 2017. Het commentaar verscheen oorspronkelijk in het Engels op Foreign Affairs dd. 11 okt. 2017, https://www.foreignaffairs.com/articles/israel/2017-10-11/how-salafisms-rise-threatens-gaza Colin P. Clarke is een politiek wetenschapper bij de non-profit, niet-partijdige RAND Corporation en is betrokken bij het International Center for Counter Terrorism in Den Haag.</ref>:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.