Naar inhoud springen

Rechabieten: verschil tussen versies

7 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Rechabieten''' zijn afstammelingen van Rechab, de vader van Jonadab. Zij beschrijven hun eigen leefwijze in Jer. 35: zij onthielden zich van wijn, bouwden geen h...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
God stelde de gehoorzaamheid van de Rechabieten tot voorbeeld aan de mannen van Juda. Deze Rechabieten waren gehoorzaam aan hun vader,  Juda daarentegen had niet geluisterd naar zijn God.
 
God beloofde de trouwe Rechabieten dat altijd een Rechabietische man voor Zijn aangezicht zou staan.<blockquote>''Jer 35:18 Tot het huis nu der Rechabieten zeide Jeremia: Zo zegt de HEERE der heirscharen, de God Israëls: Omdat gijlieden het gebod van uw vader Jonadab zijt gehoorzaam geweest, en hebt al zijn geboden bewaard, en gedaan naar alles, wat hij ulieden geboden heeft; ''Jer 35:19 Daarom alzo zegt de HEERE der heirscharen, de God Israëls: Er zal Jonadab, den zoon van Rechab, niet worden afgesneden een man, die voor Mijn aangezicht sta, al de dagen.'''' ''(SV)''</blockquote>De rabbijnen leggen Gods belofte zo uit, dat de Rechabieten in het heiligdom zouden dienen en dat zij verenigd zijn geworden met de Levieten, maar hiervan vinden we niets in de Schrift.
 
Reizigers in het Oosten hebben mensen ontmoet die hun oorsprong terugvoeren tot Rechab, en die een beroep op de Schrift doen ten bewijze dat God hen heeft bewaard. Er waren eind 19<sup>e</sup> eeuw nog meer dan  60.000 van hen; zij wonen in tenten in de oases van de woestijn.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.