Naar inhoud springen

Brief aan de Efeziërs: verschil tussen versies

25 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
'''De staf Efeze.''' Efeze was een belangrijke handelsplaats aan de westkust van het tegenwoordige [[Turkije]], toentertijd in de Romeinse provincie [[Asia]]. Behalve een handelscentrum was Efeze ook een belangrijk godsdienstig centrum. De tempel van de godin [[Artemis van Efeze|Artemis]] trok vele pelgrims naar Efeze, en was zo van groot economisch belang.
 
'''Paulus in Efeze.''' Paulus was de stichter van de christelijke gemeente in deze stad. Zijn eerste korte bezoek aan deze stadEfeze was in het voorjaar van 54 na Chr. Hij kon niet lang blijven want hij moest op een vastgestelde datum in Jeruzalem zijn om een gelofte in te lossen. (Hand. 18:19-20). MaarHij laterwas evenwel Gods werktuig tot de stichting van een christelijke gemeente in deze stad. Later bracht hij bijna drie jaar door in Efeze,. Dit waren jaren van toegewijde en intensieve evangelieverkondiging (Hand. 19:8-10).
[[Bestand:Zeven gemeenten Openbaring Access Foundation.jpg|centre|thumb|1024x1024px|''Kaart: de havenstad Efeze (Engels: Ephesus) in de Romeinse provincie Asia.<br>
De gemeente te Efeze wasis één van de zeven gemeenten genoemd in Openbaring'']]
 
== Schrijver, datering, bestemming ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.