Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

394 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 50:
 
Het evangelie bereikt Iraniers onder meer via christelijke satelliet-uitzendingen. De Heer Jezus openbaart zich aan niet-gelovigen onder andere in dromen. Hierdoor zijn  drugsverslaafden bevrijd en zieken genezen<ref name=":1" />. Het is moeilijk om een bijbel te verkrijgen. De overheid gaat de instroom van christelijke lectuur tegen (anno 2010)<ref name=":2">Aldus het artikel 'Geestelijke revolutie', in: ''Stem van vervolgde christenen'', een uitgave van Stichting De Ondergrondse Kerk dd. maart/april 2010.</ref>.
 
'''Evangelisatie.'''
Ook in Iran wordt het evangelie verkondigd en op het heil van Christus gewezen. De volgende video verhaalt van Iraanse vrouwen die de Heer Jezus vonden dankzij een christelijke tv-uitzending.
 
<youtube width="768" height="432">q21rK4GHSUY</youtube><BR>'Day of Prayer Highlights Stories of the Persecuted'. Youtube.com: gepubliceerd door ''Made in England'', 4 nov. 2011.
 
'''Verdrukking.''' Iran stond in 2008 op de derde plaats op de ''Open Doors''<nowiki/>' ranglijst Christenvervolging. Het is alleen Armeense en Assyrische christenen toegestaan om samen te komen in kerken (anno 2011). Dopen en "halleluja" roepen is verboden. Wie het doet, kan gearresteerd worden. Christenen kunnen noch bij de overheid noch bij bedrijven carrière maken.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.