Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

99 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 196:
De Iraanse autoriteiten verbieden hun landgenoot judoka Saeid Millaei in de halve finale van de Wereldkampioenschappen Judo in Tokio (augustus) te winnen, om te voorkomen dat hij uiteindelijk tegen de Israëlische judoka Sagi Muki zou uitkomen. Daarop vluchtte Mollaei naar Duitsland en schorste de Internationale Judofederatie de Judofederatie van Iran geschorst van alle activiteiten van de internationale organisatie.
In september belde Mollaei zijn vriend Muki tijdens een interview met de Duitse nieuwsuitzending Deutsche Welle, bedankte hem voor zijn steun en zei dat hij hoopt hun vriendschap buiten competities te “verlengen”. In november feliciteerde Muki Mollaei met zijn competitiedebuut als onderdeel van het Grand Slam Osaka Refugee Team in het Judo Grand Slam in Osaka, Japan. Mollaei antwoordde door de Israëliër zijn ‘beste vriend’ te noemen en zei: ‘Het maakt niet uit wie wint, het gaat erom vriendschap.’ (Bron: Brabosh.com, [https://brabosh.com/2020/02/12/pqpct-rql-2/ nieuwsbericht] van 12 feb. 2020.
 
In november wordt begonnen met de bouw van een tweede kerncentrale in Bushehr, een Zuid-Iraanse stad aan de Perzisch Golf. De bouw zal naar verwachting in 2025 worden voltooid. Er zijn ook plannen voor een derde centrale.
 
Op 27 december komt bij een aanval van pro-Iraanse milities in een Iraakse stad een Amerikaan om het leven. Daarop bombarderen Amerikanen pro-Iraanse milities, waarbij 25 personen omkomen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.