Naar inhoud springen

Laodicea: verschil tussen versies

23 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
De naam ''Laodicéa'' is samengesteld uit de Griekse woorden ''laos'' (=volk) en ''dike'' (=oordeel, vonnis, straf, gerechtigheid). In de uitspraak ligt de klemtoon op de 'e'. De bewoners heten Laodiceëers (Col. 4:16).
 
Laodicéa werd na de herbouw een welvarende stad. Eens werd zij verwoest door een aardbeving, maar de bewoners waren in staat om haar zonder hulp van de staat te herbouwen;. vergelijkOp de welvaart en rijkdom wijst Openbaring 3:17,<blockquote>''Opb 3:17 Omdat u zegt: Ik ben rijk en verrijkt en heb aan niets gebrek, en u weet niet dat u de ellendige, jammerlijke, arme, blinde en naakte bent,'' (TELOS)</blockquote>Later is de stad opnieuw vernietigd. De ruïnes worden genoemd ''Eski''-''hissar''.  
 
'''Gemeente.''' Er was daar een christelijke gemeente ontstaan, misschien door de dienst van de Kolosser [[Epafras]]. Onzeker is of Paulus de gemeente heeft bezocht. In elk geval heeft hij haar een brief geschreven, die ons echter niet is overgeleverd (Col. 4:16).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.