Naar inhoud springen

1 Thessalonicenzen: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  4 jaar geleden
k
Regel 4:
Zowel de eerste als de [[Tweede brief van Paulus aan de Thessalonicenzen|tweede brief aan de Thessalonicenzen]] werden geschreven door [[Paulus (apostel)|Paulus]], [[Silvanus]] en [[Timotheüs]] (1 Thess.1:1; 2 Thess.1:1). De beide brieven zijn grotendeels in de "wij-vorm" geschreven, met enkele uitzonderingen waar de "ik-vorm" wordt gebruikt. Dit geeft aan dat Paulus de primaire schrijver is, die mede namens Silvanus (Silas) en Timotheüs schrijft.
 
'''Hun toestand.''' Over de toestand van de schrijvers kan men opmaken: ze kendenhadden nood, verdrukking (3:7 "in al onze nood en verdrukking"), liefde tot de christenen in Thessalonika (3:12); blijdschap, vertroosting, verkwikking en dankbaarheid jegens God door het goede nieuws over de Thessalonikers (3:7v; 3:9 "al de blijdschap waarmee wij ons om u verblijden"); ze baden "nacht en dag zeer overvloedig" (3:10); ze verlangden de christenen in Thessalonika te mogen zien en weer onder hen te arbeiden, "te voltooien wat aan uw geloof ontbreekt" (3:6, 10).
 
== Thessalonika ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.