Naar inhoud springen

Vogel: verschil tussen versies

42 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 49:
In de Bijbel worden sommige vogelsoorten als offerdier gebruikt. De vogel als offerdier leert ons dat het Ware Offer, de Heiland der wereld, van hemelse oorsprong is (vgl. 1 Kor. 15 : 47). In het bijzonder het evangelie naar Johannes stelt de Heiland voor als de Zoon van God die uit de hemel afkomstig is (Joh. 1:1, 14; 3:13).<blockquote>''Niemand is opgevaren in de hemel, dan die uit de hemel nedergekomen is, de Zoon des mensen, die in de hemel is (Joh. 3 :13).''</blockquote>'''Heerlijkheid.''' Vaak zijn de mannetjes beduidend mooier en helderder van kleur dan de wijfjes, maar soms zijn ze in heerlijkheid nauwelijks te onderscheiden. Dit is een illustratie uit de natuur van de heerlijkheid van Christus en zijn bruid. Op aarde is haar uitwendige vertoning weinig indrukwekkend. Bij Christus' wederkomst zal ze in heerlijkheid verschijnen, een heerlijkheid die de Heer haar heeft verleend en waaraan ze ook zelf heeft bijgedragen door haar goede werken.<blockquote>''Ps 45:2 (45:3) U bent veel mooier dan de [andere] mensenkinderen; genade is op Uw lippen uitgegoten, daarom heeft God U voor eeuwig gezegend.'' (HSV)</blockquote>'''Demonen.''' Tot de hemelse wezens behoren niet alleen goede engelen, maar ook gevallen engelen. In de Schrift symboliseren vogels soms ook de boze machten in de hemelse gewesten, de 'wereldbeheersers van deze duisternis' (Ef. 6:12), de 'overste van de macht der lucht' (Ef. 2:2).
 
In Jezus' gelijkenis van de zaaier eten vogels een deel van het bij de weg gezaaide en door weggebruikers vertrapte zaad op. De Heer verklaart aldus:<blockquote>''Lu 8:12  Zij nu die bij de weg zijn gezaaid, zijn zij die horen; daarna komt de duivel en neemt het woord uit hun hart weg, opdat zij niet geloven en behouden worden. (Telos)''</blockquote>Het woord kan vertrapt worden door spot.<blockquote>''Hnd 17:32  Toen zij nu van een opstanding van doden hoorden, spotten sommigen; en anderen zeiden: Wij zullen u daarover nog wel eens horen.  Hnd 17:33  Zo ging Paulus uit hun midden weg.  Hnd 17:34  Sommige mannen echter sloten zich bij hem aan en geloofden, onder wie ook Dionysius de Areopagiet, en een vrouw genaamd Damaris, en anderen met hen. (Telos)''</blockquote>De duivel wil mensen meeslepen naar het eeuwige verderf, de hel.
In Jezus' gelijkenis van de zaaier eten vogels een deel van het bij de weg gezaaide en door weggebruikers vertrapte zaad op. De Heer verklaart aldus:
 
''Lu 8:12  Zij nu die bij de weg zijn gezaaid, zijn zij die horen; daarna komt de duivel en neemt het woord uit hun hart weg, opdat zij niet geloven en behouden worden. (Telos)''
 
Het woord kan vertrapt worden door spot.
 
''Hnd 17:32  Toen zij nu van een opstanding van doden hoorden, spotten sommigen; en anderen zeiden: Wij zullen u daarover nog wel eens horen.  Hnd 17:33  Zo ging Paulus uit hun midden weg.  Hnd 17:34  Sommige mannen echter sloten zich bij hem aan en geloofden, onder wie ook Dionysius de Areopagiet, en een vrouw genaamd Damaris, en anderen met hen. (Telos)''
 
De duivel wil mensen meeslepen naar het eeuwige verderf, de hel.
 
Op de geslachte dieren, die voor de verbondsluiting van Abram in Gen. 15 werden gebruikt, kwamen roofvogels af. Abram joeg ze weg.<blockquote>''Ge 15:11 Er kwamen roofvogels op de kadavers af, maar Abram joeg die weg.'' (HSV)</blockquote>Het is alsof 'de overste van de macht der lucht' (Ef. 2:2) de grondslag van het verbond tracht te vernietigen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.