Naar inhoud springen

Agressie: verschil tussen versies

360 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 24:
|}
 
De helft van de vrachtwagenchauffeurs had in 2011 te maken met agressie. In dertig procent van die gevallen is ook sprake van fysiek geweld<supref>[13]Dat blijkt uit cijfers van Transport en Logistiek Nederland van 2011. </supref>. In binnensteden komen agressie en geweld het vaakst voor. 
 
Agressie '''op het werk''' komt in Nederland (anno 2010) steeds vaker voor <supref>[6]Zo blijkt uit een peiling onder FNV-leden. Hiervan werd in 2010 bericht.</supref>. Een derde van de werknemers in Nederland was in 2011 slachtoffer van agressie op het werk<supref>[15]Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht 1 okt. 2012</supref>. Agressie door mensen van buiten het bedrijf (klanten, patiënten, leerlingen of passagiers) kwam bij een kwart van de werknemers voor en was daarmee de meest voorkomende vorm. Bij 16 procent ging het om agressie door mensen binnen het bedrijf (leidinggevenden of collega's). 
 
In 2009 sloeg de vakcentrale FNV alarm over het toenemende geweld tegen personeel van onder andere hulpdiensten en het openbaar vervoer. <blockquote>''"Een op de tien voelt zich niet veilig op de werkplek, vooral onder oudere werknemers speelt het probleem. Ook zijn medewerkers van publieke functies, zoals ambulancepersoneel en buschauffeurs, vaak het doelwit: tweederde kwam in aanraking met geweld en veruit de meesten van hen hebben dit niet besproken met de werkgever."'' (Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht 7 april 2010)</blockquote>Volgens de Arbeidsinspectie in Nederland wordt vier op de vijf '''agenten''' (dus 80%) wel eens geconfronteerd met bedreiging of intimidatie (stand 2009). De Arbeidsinspectie noemt de situatie zorgelijk<ref>Het onderzoek is in 2009 gedaan bij de helft van de 26 Nederlandse korpsen.</ref>.  
In 2009 sloeg de vakcentrale FNV alarm over het toenemende geweld tegen personeel van onder andere hulpdiensten en het openbaar vervoer. 
 
In Nederland krijgt 89 procent van het '''ambulancepersoneel''' te maken met agressie (stand 2008). De minister van Binnenlandse Zaken, mevr. Ter Horst, merkte op: "Dat is idioot veel en dat betekent dat we maatregelen moeten treffen"<supref>[8]Uit het nieuws in september 2008. </supref> .  
''"Een op de tien voelt zich niet veilig op de werkplek, vooral onder oudere werknemers speelt het probleem. Ook zijn medewerkers van publieke functies, zoals ambulancepersoneel en buschauffeurs, vaak het doelwit: tweederde kwam in aanraking met geweld en veruit de meesten van hen hebben dit niet besproken met de werkgever."''
 
''(Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht 7 april 2010)''
 
Volgens de Arbeidsinspectie in Nederland wordt vier op de vijf '''agenten''' (dus 80%) wel eens geconfronteerd met bedreiging of intimidatie (stand 2009). De Arbeidsinspectie noemt de situatie zorgelijk<sup>[5]</sup>.  
 
In Nederland krijgt 89 procent van het '''ambulancepersoneel''' te maken met agressie (stand 2008). De minister van Binnenlandse Zaken, mevr. Ter Horst, merkte op: "Dat is idioot veel en dat betekent dat we maatregelen moeten treffen"<sup>[8]</sup> .  
{|
|''100 man tegen hulpverleners in Noordwijk''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.