Naar inhoud springen

Gog (uit Magog): verschil tussen versies

1.234 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 46:
* en andere volken: “vele volken met u" (38:6), d.i. met Gog. “Gij en al uw benden, en vele volken met u” (38:9), “gij en vele volken met u” (38:15), “op hem en op zijn benden en op de vele volken die met hem zullen zijn” (38:22). “gij en al uw benden en de volken die met u zijn” (39:4). Met Gog zijn “de vorsten der aarde” (39:18).
 
Welke tegenwoordige naties voldoen aan de genoemde deelnemers? Gedacht wordt aan Rusland ('Magog'), Turkije ('Mesech', 'Tubal'), Iran ('Perzen'), Ethiopië (Koesjieten, Puteërs), Soedan (Koesjieten), Libië (Puteërs), Somalië, een Europees land ('Gomer', misschien Duitsland), Libië, voorts misschien Algerije, Marokko, Tunesië<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=mIt131clIkU Bill Salus: The Prophetic Mideast Wars.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 3 juli 2020. </ref>.
 
<u>Protest.</u> Gog zal optrekken tegen Israël (Eze 38:16) en met een groot leger het land binnenvallen. Er zullen blijkens Eze. 38:13 volken zijn die tegen de invasie zijn en die hun proteststem laten horen:<blockquote>''Eze 38:13  Sjeba, Dedan, de kooplieden van Tarsis en al hun jonge leeuwen zullen tegen u zeggen: Komt u om een roof te plegen? Hebt u uw strijdmacht bijeengebracht om buit te roven, om zilver en goud mee te voeren, om vee en bezit mee te nemen, om een grote roof te plegen?'' (HSV)</blockquote>'De kooplieden van [[Tarsis]]' wijst erop dat er handelsbelangen in het spel zijn. Ook [[Sjeba]] en [[Dedan]] waren handelsvolken (Ez. 27:20, 22-24). Het doel van Gog is een materieel doel: goederen roven. (In Opb. 18 spelen ook kooplieden een rol).
 
Gedacht wordt aan Saoedi-Arabië ('Dedan'), Jemen ('Sjeba'<ref name=":0" />), Groot-Brittannië of Spanje ('de kooplieden van Tarsis') en de Verenigde Staten ('al hun jonge leeuwen')<ref name=":0" />. Als de VS, die al jaren Israëls bondgenoot zijn, aan de zijlijn protesteren, waarom vallen zij Gog en zijn bondgenoten niet aan? Wellicht zijn de VS niet langer een supermacht, zoals thans het Verenigd Koninkrijk niet langer een wereldmacht is<ref>In 1922 regeerde het Verenigd Koninkrijk over een kwart van de aardbodem, over 1/5 van de wereldbevolking, dat is over 458 miljoen mensen. Bron: [https://www.youtube.com/watch?v=mIt131clIkU&t=21m32s Bill Salus: The Prophetic Mideast Wars.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 3 juli 2020, vide op 21 min 32 sec.</ref>. Waardoor zou dit gekomen zijn? Is de economie van de VS ingestort? Zijn de VS getroffen door een ramp, veroorzaakt door een [https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_puls ekectromagnetische puls]? Of zijn de VS verzwakt door de wegrukking van miljoenen mensen bij de opneming van de gemeente van Christus?
Gedacht wordt aan Saoedi-Arabië ('Sjeba, Dedan'), Groot-Brittannië of Spanje ('de kooplieden van Tarsis') en de Verenigde Staten ('al hun jonge leeuwen')<ref name=":0" />.
 
<u>Wanneer</u> wordt Gog opgeroepen (door God)? “Na vele dagen” (38:8), “in het laatste der jaren” (38:8), 'in het laatste der dagen' (Eze 38:16). “Te dien dage als mijn volk Israel zeker woont.” In een tijd dat het land Israel de bovenvermelde stand van zaken kent. 
Regel 92:
Drie antwoorden op deze vraag zijn:
 
1. De invasie vindt plaats vóór de laatste jaarweek van Daniël<ref name=":0" />. De wapens die na de afgeslagen invasie verbrand worden, worden verbrand gedurende zeven jaar. In de tweede helft van de jaarweek lijken de omstandigheden niet geschikt voor het verbrandingsproces. Dit betekent tijdrekenkundig dat de invasie vóór de jaarweek moet gebeuren<ref name=":0" />. In 2020 zien wij dat Rusland, Turkije en Iran dichter bij elkaar komen.
 
2. De inval vindt plaats in de eerste helft van Daniëls jaarweek, wanneer de antichrist, de koning van Israël, een verbond heeft gesloten met het Beest uit de zee. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.