Naar inhoud springen

Daniël 9: verschil tussen versies

1.466 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 1:
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
== Dan. 9:25 ==
Da 9:25  Weet dan, en versta: van den uitgang des woords, om te doen wederkeren, en om Jeruzalem te bouwen, tot op Messias, den Vorst, zijn zeven weken, en twee en zestig weken; de straten, en de grachten zullen wederom gebouwd worden, doch in benauwdheid der tijden. (SV)
'''Messias, de Vorst.''' Dat is onze Heer Jezus Christus, de verlosser en de zoon van David.
 
== Dan. 9:26 ==
Da 9:26  En na die twee en zestig weken zal de Messias afgesneden, terwijl er niets tegen hem is; en een volk van de vorst, die komen zal, zal de stad en het heiligdom verderven, en zijn einde zal zijn met een overstromende vloed, en tot het einde toe zal er oorlog zijn, [en] vastelijk besloten verwoestingen. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Een volk van de vorst, die komen zal, zal de stad en het heiligdom verderven.''' Het volk is dat van de Romeinen, die de stad Jeruzalem en de heilige tempel in 70 n.C. hebben verwoest.
 
== Dan. 9:27 ==
Da 9:27  En hij zal velen het verbond versterken een week; en [in] de helft der week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden, en over den gruwelijken vleugel zal een verwoester zijn, ook tot de voleinding toe, die vastelijk besloten zijnde, zal uitgestort worden over den verwoeste. (SV)
'''Hij.''' Deze treedt op in de laatste jaarweek van Daniël. Het is de vorst die uit het volk, genoemd in vers 26, zal voortkomen. Vandaar de mening dat deze vorst zal opstaan uit het herstelde Romeinse rijk, waarvan de EU de voorloper schijnt te wezen.
'''Het verbond versterken.''' King James vertaling: ''confirm'' = bevestigen. Wat is dat verbond? Opvattingen zijn:
 
'''Het verbond versterken.''' In het Hebreeuwse staat voor 'verbond' het lidwoord van bepaaldheid, dus 'het verbond', niet 'een verbond', zoals sommige vertalingen hebben.
 
'''HetDe man zal het verbond versterken, bekrachtigen, bevestigen.''' King James vertaling: ''confirm'' = bevestigen. Wat is dat verbond? Opvattingen zijn:
 
Wat is dat verbond? Opvattingen zijn:
 
# Een ''bestaand'' verbond, namelijk het [[verbond]] met Abraham, dat onder andere inhoudt dat het land Kanaän het erfelijk bezit van Israël is<ref>Dat is de mening van Dan Goodwin, te kennen gegeven in [https://www.youtube.com/watch?v=aCjrB--47uQ&t=21m40s Signs of The End-Times], Youtube.com: Prophecy in the News, 15 april 2020</ref>; of het verbond van Sinaï met zijn bepalingen voor de offerdienst.
Regel 10 ⟶ 24:
Een mening zegt dat de versterking van het verbond inhoudt dat de tempel zal worden herbouwd.
 
'''Een week.''' Het sterk maken of bevestigen van dat verbond geldt voor een week of is een week lang van toepassing. DeDeze week is de [[zeventigste jaarweek van Daniël]].
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.