Naar inhoud springen

Vaccinatie: verschil tussen versies

78 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 55:
'''<nowiki/>'Kinderen minder gezond'.''' In 2016 werd gepubliceerd over een onderzoek dat bewezen zou hebben dat gevaccineerde kinderen ongezonder zijn dan niet-gevaccineerde kinderen. Dit onderzoek bleek echter om meerdere redenen onbetrouwbaar. In 2011 stelde een Duits onderzoek onder bijna 18.000 kinderen vast dat er geen verband tussen vaccinatiestatus en allergieën was. In 2019 bevestigde een groot Deens onderzoek dat er geen verband is tussen autisme en het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond. Er zijn geen aanwijzingen dat ongevaccineerde kinderen gezonder zijn dan kinderen die wel gevaccineerd zijn.<ref name=":0" />
 
'''<nowiki/>'Werking vaccin niet aangetoond'.''' Sommige mensen zien van vaccinatie af omdat zij twijfelen aan de werkzaamheid van het vaccin. Toen de vaccinatie tegen mazelen begon ging er in de Verenigde Staten al bijna niemand meer dood aan de ziekte. Wie zegt dat het vaccin geholpen heeft? Antwoord: DatHet isklopt juist. Datdat er toen al bijna niemand meer dood ging aan ging,de ziekte. Dit kwam door de betere gezondheidszorg. Maar toen de vaccinatiecampagne begonnen was, begon het aantal ''gevallen'' van mazelen wel sterk te dalen.
 
'''<nowiki/>'Vaccinatie voorkomt ziekte niet'.''' Iemand kan ingeënt zijn tegen bof, mazelen en rode hond en die ziekten desondanks krijgen. Wat voor nut heeft vaccinatie dan nog? Het antwoord is dat vaccinatie niet bij iederéén het gewenste effect heeft. Echter, een gevaccineerde die toch ziek wordt, minderwordt ernstigminder ziek dan een niet-gevaccineerde. Vergelijk: er lopen twee mensen in de regen, een van hen heeft een paraplu die hem beschermt tegen de regen, de ander niet. Degene met de een paraplu wordt minder nat dan degene zonder een paraplu.
 
== Maatregelen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.