Naar inhoud springen

Patrik, Polus en Wels: verschil tussen versies

18 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Patrik, Polus en Wels''' of ''Patrick, Polus en Wels'' is de aanduiding van een beroemde degelijke Bijbelverklaring, die halverwege de achttiende eeuw in Nederland verscheen: ''de Verklaring van de Geheele Heilige Schrift, door eenigen van de voornaamste Engelsche Godgeleerden''. Het omvangrijke werk (ruim 15.000 pagina's) kreeg de naam van de godgeleerden die aan de eerste delen het grootste aandeel leverden: Patrik, Polus en Wels. In latere delen werden meer verklaringen van andere theologen gebruikt.
 
Deze Bijbelverklaring is eigenlijk een 'compositie' van verklaringen, waarbij per tekst verschillende verklaringen na elkaar worden geplaatst. Soms blijken de commentatoren van mening te verschillen.
Regel 17:
 
== Verschil met Matthew Henry ==
Dit Bijbelcommentaar onderscheidt zich van bijvoorbeeld de beroemde Bijbelverklaring van Matthew Henry door de meer zakelijke benadering. Het is puur exegetisch (uitleggend) van aard en informeert over de grondtekst en geschiedkundige zaken. De verklaring van Matthew Henry is veel meer stichtelijk van aard en gaat snel over tot het trekken van praktische lessen uit de Bijbeltekst.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.