Naar inhoud springen

Gay Pride Parade: verschil tussen versies

463 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Gay Pride Parade''' of ''Gay Pride'' is de gebruikelijke benaming voor een manifestatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgend...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 6:
 
In België werd vanaf 1979 een Roze Zaterdag georganiseerd, maar deze heet sinds 2010 ''The Belgian Pride''.
 
Gay Pride parades over de hele wereld zijn berucht om de volgende feiten<ref>Genoemd in een petitie gericht aan het bestuur van Disney naar aanleiding van een Gay Pride bij Disney Parijs. De petitie kon in 2020 getekend worden op Citizengo.org: https://www.citizengo.org/en/node/171918</ref>:
 
* deelnemers in ondergoed of lederen bondage-dracht
* halfnaakte dansers
* onkuise dansen
* openbare onzedige handelingen
* zeer schaars geklede mensen
 
Tijdens de Gay Pride in de [[Zuid-Korea|Zuidkoreaanse]] hoofdstad Seoul in 2015 gingen duizenden christenen de straat op, nadat christelijke activisten eerder een vergeefse poging gedaan om de mars niet door te laten gaan. Tijdens de mars lagen duizenden christenen op de grond, zodoende uitdrukking gevend aan hun smeekbede om de mars te stoppen. 
Regel 19 ⟶ 27:
 
[http://www.cip.nl/nieuws/juli-2015/50247-Duizenden-christenen-protesteren-tegen-Gay-Pride-mars-in-Zuid-Korea Duizenden christenen protesteren tegen Gay Pride in Zuid-Korea], nieuwsbericht op CIP.nl, 1 juli 2015.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.