Naar inhoud springen

Ireneüs van Lyon: verschil tussen versies

6 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
Regel 14:
De aanhangers van de Gnostiek aanvaardden niet het Nieuwe Testament, waardoor Ireneüs vaak genoodzaakt was zijn argumenten te gebruiken uit de apostolische tradities. Hoewel hij van groot belang was voor de vroege kerk, kunnen we niet stellen dat hij onfeilbaar was in alle door hem aangedragen argumenten.
 
==== '''Fragment uit "Tegen de Dwalingen"''' ====
''"De kerk vergaderd uit de hele wereld tot aan de einden van de aarde, heeft van de apostelen en hun discipelen het geloof ontvangen in één God, de almachtige Vader, schepper van hemel, aarde en zee en alle dingen in haar; en in één Christus Jezus, de Zoon van God, die vlees werd tot onze redding; en in de Heilige Geest, die door de profeten getuigde van Gods reddende handelingen met de mensheid, de maagdelijke geboorte, het lijden, de opstanding uit de dood en de lichamelijke opname in de hemel van onze geliefde Heer Jezus Christus, en zijn tweede komst vanuit de hemel in de glorie van de Vader om alles tot een einde te brengen, alle mensen op te wekken om over hen te oordelen.”'' (Uit: ''Tegen de Dwalingen,'' 1:10;1.)
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.