Naar inhoud springen

Papias: verschil tussen versies

257 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
Ook lijkt hij onderscheid te maken tussen de evangelist Johannes en een gelijknamige oudste. Latere geleerden vermoeden daarom dat deze oudste de drie [[Eerste brief van Johannes|Brieven van Johannes]] geschreven heeft. De verschillende samenvattingen van Papias’ woorden zijn echter niet duidelijk en spreken elkaar gedeeltelijk tegen.
 
'''Duizendjarig rijk van Christus'''. Papias geloofde dat er na de verrijzenis van de doden een [[Vrederijk|duizendjarig rijk]] zou volgen, wanneer de persoonlijke regering van Christus op aarde gevestigd zal zijn<ref>Papias, fragment VI, zie http://www.earlychristianwritings.com/text/papias.html</ref><ref>Papias, fragment 6. Aangehaald, in het Engels, in: [https://www.youtube.com/watch?v=KA9AEEoBebE The End Times by the Church Fathers]. Youtube.com: Ken Johnson, 23 jan. 2017. Lezing door Ken Johnson. Duur 53 in. 37 sec. Aanhaling op 7 min. 21 sec.</ref>. [[Eusebius van Caesarea|Eusebius]] meldt van Papias: “Zo zegt hij, dat er ’n duizend jaren zullen verlopen na de verrijzenis der doden, waarin er een zichtbaar rijk van Christus op deze aarde zal zijn. Ik meen echter dat hij dit aan verhalen van Apostelen ontleend heeft …” (''Kerkelijke Geschiedenis'', boek 3, hfdst. 39) Volgens Eusebius waren “de meeste kerkelijke schrijvers na hem van dezelfde mening”. Eusebius zelf echter wijst die opvatting af.
 
De [[Rooms-Katholieke Kerk|Rooms-katholieke Kerk]] en de [[Orthodoxe Kerk]] hebben een jaarlijkse gedenkdag aan Papias gewijd: 22 februari.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.