Naar inhoud springen

Griep: verschil tussen versies

617 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 4:
Men kan het griepvirus oplopen zonder ziek te worden. Wie het virus heeft, ziek of niet, kan het overdragen aan anderen.
 
'''Voorkomen.''' Per jaar krijgt 5 à 10 procent van de bevolking de griep. Vroeg of laat krijgt vrijwel iedereen de griep. Geschat wordt dat in de periode 1999-2010 een gemiddeld bijna 2.000 mensen per jaar stierven door de griep<ref>https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte</ref>.
 
'''Sterftecijfer.''' In Nederland gaan ongeveer 2800 mensen per jaar dood aan de griep<ref>Lotte Kuipers, [https://eenvandaag.avrotros.nl/item/4-veelgehoorde-argumenten-om-de-griepprik-niet-te-nemen-en-of-ze-kloppen/ 4 veelgehoorde argumenten om de griepprik niet te nemen (en of ze kloppen)], EenVandaag.AvroTros.nl, 21 sept. 2020. </ref>.
 
== Griepvaccin ==
Regel 44:
== Meer informatie ==
[https://nl.wikipedia.org/wiki/Griep Griep], nl.wikipedia.org
 
[https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza Influenza], VolksgezondheidEnZorg.info. Informatie van de Nederlandse rijksoverheid.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.