Naar inhoud springen

Jesaja (profeet): verschil tussen versies

15 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jesaja''' (= Jhwh heeft gered) of '''Isaias''' was een profeet in het koninkrijk van [[Juda (koninkrijk)|Juda]]. Hij leefde in de 2e helft van de 8e eeuw voor Christus. Van zijn hand is het Bijbelboek [[Jesaja (bijbelboek)|Jesaja]]. Hij was de zoon van een zekere [[Amoz]], die volstrekt niet met de profeet [[Amos]] verward mag worden. Hij was een burger van het rijk van [[Juda (koninkrijk)|Juda]] en een bewoner van [[Jeruzalem]]. Zijn profetische werkzaamheid begon in het laatste jaar der regering van [[Uzzia]]. Hij profeteerde voorts onder [[Jotham]], [[Achaz]] en [[Hizkia]], opeenvolgende koningen van Juda.
 
Hij was de zoon van een zekere [[Amoz]], die volstrekt niet met de profeet [[Amos]] verward mag worden. Hij was een burger van het rijk van [[Juda (koninkrijk)|Juda]] en een bewoner van [[Jeruzalem]]. Zijn profetische werkzaamheid begon in het laatste jaar der regering van [[Uzzia]]. Hij profeteerde voorts onder [[Jotham]], [[Achaz]] en [[Hizkia]], opeenvolgende koningen van Juda.
 
{{Tijdbalk Israël 750-650 v.C.}}
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.