Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

62 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
Regel 25:
 
== De Eerste en de Laatste ==
De Heer Jezus is ''de Eerste en de Laatste.'' Hij staat aan het begin en is het begin. Hij staat aan het einde en is het einde. De eerste dingen zijn door Hem en de eerste dingen eindigen door Hem. Hij omspant alles.<blockquote>''Opb 1:16 En Hij had in zijn rechterhand zeven sterren en uit zijn mond kwam een scherp, tweesnijdend zwaard, en zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht. Opb 1:17 En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan zijn voeten; en Hij legde zijn rechterhand op mij en zei: Vrees niet, Ik ben de eerste en de laatste, (TELOS)''</blockquote><blockquote> ''Opb 1:18 en de levende; en Ik ben dood geweest, en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid, en Ik heb de sleutels van de dood en de hades. (TELOS)'' </blockquote><blockquote>''Opb 2:8  En schrijf aan de engel van de gemeente in Smyrna: Dit zegt de eerste en de laatste, die dood geweest is en weer levend geworden: (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Opb 22:12 Zie, Ik kom spoedig, en mijn loon is bij Mij om een ieder te vergelden zoals zijn werk is. Opb 22:13 Ik ben de alfa en de omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde. (TELOS...)''</blockquote><blockquote>'' Opb 22:16 Ik, Jezus, heb mijn engel gezonden om u deze dingen te betuigen voor de gemeenten. Ik ben de wortel en het geslacht van David, de blinkende morgenster. (TELOS)''</blockquote>
 
== Gods Zoon ==
Jezus Christus is de Zoon van God. Dit bleek uit zijn wonderwerken en opstanding en werd beleden door mensen en zelfs door demonen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.