Naar inhoud springen

Wapen: verschil tussen versies

532 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Een '''wapen''' is een voorwerp, werktuig om zich te verdedigen of iemand aan te vallen. Er zijn 'vleselijke' wapens, zoals een pistool en een dolk, en 'geestelijke' wapens, zoals het Woord van God en geloof. Een gelovige heeft geestelijke wapens te hanteren.<blockquote>''2Co 10:3  Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees; 2Co 10:4  want de <u>wapens</u> van onze strijd zijn niet <u>vleselijk</u>, maar krachtig voor God, tot afbreking van bolwerken;  2Co 10:5  daar wij de overleggingen en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, afbreken en elke gedachte gevangen nemen tot de gehoorzaamheid van Christus, 2Co 10:6  en gereed staan elke ongehoorzaamheid te wreken, wanneer uw gehoorzaamheid vervuld zal zijn.'' (Telos)</blockquote>Er zijn allerlei '''soorten''' vleselijke wapens: slagwapens, steekwapens, stootwapens, vuurwapens enz. Biologische wapens zijn ziekteverwekkende bacteriën en virussen die als wapen worden ingezet. Chemische wapens zijn chemische middelen als bijvoorbeeld gifgassen die als wapen worden gebezigd. Kernwapens zijn atoombommen.
 
Er zijn allerlei '''soorten''' vleselijke wapens: slagwapens, steekwapens, stootwapens, vuurwapens enz. Biologische wapens zijn ziekteverwekkende bacteriën en virussen die als wapen worden ingezet. Chemische wapens zijn chemische middelen als bijvoorbeeld gifgassen die als wapen worden gebezigd. Kernwapens zijn atoombommen.
 
Volgens de Britse organisatie Oxfam (2006) worden er jaarlijks genoeg kogels gemaakt om ieder mens twee keer dood te schieten.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.