Naar inhoud springen

Vloeken: verschil tussen versies

655 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
 
Regel 65:
 
Christus is een vloek geworden voor ons (Gal. 3: 13) (2 Kor. 5:21 voor ons tot zonde gemaakt), daar Hij de vloek, die de overtreders van de Wet verdiend hadden, op zich genomen heeft. <blockquote>''Ga 3:13 Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden (want er staat geschreven: ‘Vervloekt is ieder die aan een hout hangt’),'' (TELOS)</blockquote>De apostelen zijn als een vloek der wereld (1 Kor. 4: 13), andere verstaan er onder een mens die aangezien wordt als van God vervloekt en daarom uitgeroeid wordt, opdat hij het land niet verontreinigt, zoals bijv. Jona, die in de zee geworpen werd.
 
== Vloeken in kinderboeken ==
"Vloek" in de vierde betekenis (zie boven) betekent: "uitdrukking die een verwensing, met name een godslastering behelst, opzettelijk als zodanig gebruikt, de naam van God of een heilige ijdel gebruikt". Synoniem: krachtterm. De ''Bond tegen vloeken'' trof in 2020 een record aantal vloeken in kinderboeken aan. Uit het Kinderboekenonderzoek 2020 van de Bond bleken twee op de drie kinderboeken (63%) grove taal bevatten en 41% religieus getinte vloeken. "Nog nooit trof de Bond tegen vloeken zo vaak de gvd-vloek aan in kinderboeken."<ref>Zie https://www.bondtegenvloeken.nl/actueel/nieuws/kinderboekenonderzoek-2020</ref>
 
== Onthouding ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.