Naar inhoud springen

Israël (land): verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 77:
 
=== Bergen in Judea ===
In Judea is het gebergte '''[[Gaäs]]''', Joz. 24 :30, een uitloper van het gebergte Efraïm naar het westen. Verder de '''Quarantania''', zo genoemd naar het veertigdaagse vasten van Jezus, ten noordwesten van Jericho.
 
Jericho.
 
Verder het '''gebergte van Juda''', een bergketen die zich uitstrekt tot de zuidgrens. Op twee uitlopers van dit gebergte is Jeruzalem gebouwd. De hoogte, waarop vanouds de stad Salem, dat is 'vrede' (Gen. 14 :18) gebouwd was, draagt geen speciale naam. “Rondom Jeruzalem zijn bergen”, zie Ps. 121 :1, 125 :2, o.a. de''' berg Sion,''' waarop de burcht van de Jebusieten, later de burcht van David stond, en '''Moria''', of de '''Tempelberg''', waarop Salomo de tempel gebouwd heeft. In het oosten van Juda ligt de '''Olijfberg''', vanwaar de verrezen Heiland ten heme voer en waar eens, bij zijn toekomstige heerlijke verschijning in de wereld, zijn voeten weer zullen staan. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.