Naar inhoud springen

Sterkte: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 5:
Men wenst iemand bij een ziekte ''sterkte'' toe, om het verloop van de ziekte te weerstaan; men hoopt, dat de herstellende weer spoedig zijn ''krachten'' zal herwinnen, n.l. het vermogen om zijn dagelijks werk te kunnen verrichten.
 
== Synoniemen ==
'''Synoniemen.''' Woorden met gelijke of bijna gelijke betekenis zijn ''kracht'', ''macht'' en ''vermogen''. Gemeenschappelijk is de gedachte: het bezit van de voorwaarden, om een werking te verrichten.
 
''Vermogen'' duidt eenvoudig aan, dat men in staat is de werking te verrichten, zonder daarom nog tot de uitvoering over te gaan. “De mens bezit het vermogen om te denken''.”''
Regel 13 ⟶ 14:
''Macht'' is het vermogen om invloed uit te oefenen, vooral — hoewel niet uitsluitend — door zijn maatschappelijke positie. “De macht van de koning is niet onbeperkt.” ”De macht van het woord is vaak groter dan men denkt.” Soms betekent macht (van ‘mogen’) lichamelijk vermogen: “uit alle macht schreeuwen''”.''
 
== God is mijn Sterkte ==
'''God is mijn Sterkte.''' "God zal Mijn sterkte zijn," is de belijdenis van de Christus in Jes. 49:5.
 
Jes 49:4  Doch Ik zei: Ik heb te vergeefs gearbeid, Ik heb Mijn kracht onnut en ijdel toegebracht; gewis, Mijn recht is bij de HEERE, en Mijn werkloon is bij Mijn God. Jes 49:5  En nu zegt de HEERE, Die Mij Zich van [moeders] buik af tot een Knecht geformeerd heeft, dat Ik Jakob tot Hem wederbrengen zou; maar Israël zal zich niet verzamelen laten; nochtans zal Ik verheerlijkt worden in de ogen des HEEREN, en Mijn God zal Mijn Sterkte zijn. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.