Naar inhoud springen

2 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 2: verschil tussen versies

k
Regel 259:
Waar het schil van het gelooft ontbreekt, kunnen we makkelijk worden misleid. De satan is degene "die het hele aardrijk misleidt" (Opb. 12:9).
 
De werking van de dwaling is mogelijk de verschijning van 'Maria' (demonische manifestatie) of de verschijning van [[aliens]]<ref name=":0">Zo [[Lynn A. Marzulli]] in: [https://www.youtube.com/watch?v=xCa9LjwSPxA L.A. Marzulli: Cosmic Chaos.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 28 jan. 2020. Duur: 28 min. 30 sec.</ref>.
<u>Inhoud.</u> De inhoud van de dwaling wordt ons niet meegedeeld. Misschien behelst de dwaling een verklaring van de plotselinge verdwijning van miljoenen christenen (de [[opneming van de gemeente]]).
 
'''De leugen.''' Vers 9 spreekt van "allerlei kracht en tekenen en wonderen van [de] leugen" en vers 10 van "allerlei bedrog van ongerechtigheid". De leugen zal geloofwaardigheid worden gemaakt door bovennatuurlijke dingen. Ook de ongerechtigheid zal de ongerechtigen helpen om de leugen te geloven.
 
<u>Inhoud.</u> De inhoud van de leugen wordt ons niet meegedeeld. Misschien behelst de leugen een verklaring van de plotselinge verdwijning van miljoenen christenen (de [[opneming van de gemeente]]). Een onderzoeker<ref name=":02">Zo [[Lynn A. Marzulli]] in: [https://www.youtube.com/watch?v=xCa9LjwSPxA L.A. Marzulli: Cosmic Chaos.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 28 jan. 2020. Duur: 28 min. 30 sec.</ref> vermoedt dat de aliens (lees: demonen) zullen betuigen dat zij de verwekkers van het menselijk leven op aarde zijn en de mensheid een upgrade van hun DNA beloven door het merkteken (van het Beest). Een upgrade van hun DNA kan inhouden: een gezonder, langer leven.
 
== 2 Thess. 2:12 Oordeel ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.