Naar inhoud springen

Babylon (hoer): verschil tussen versies

270 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 138:
 
== Identificatie ==
De vraag wie of wat Babylon is in de wereld van heden dan wel morgen, is een moeilijkemoeilijk te beantwoorden vraag. Er zijn dan ook verschillende verklaringen geopperd. Er zijn figuurlijke verklaringen en er is een letterlijke verklaring. Figuurlijke verklaringen verbinden met geest van het oude Babylon (Babel) met een andere stad, een kerk of een rijk in de eindtijd. Een andereAndere voorbeelden van figuurlijk gebruik van persoons- en plaatsnamen in het laatste Bijbelboek zijn 'Izebel' en, 'Gog en Magog', 'Sodom' en 'Egypte'. Jeruzalem wordt "geestelijke genoemd": Sodom en Egypte (Opb. 11:8). <blockquote>''Opb 11:8  En hun lijk zal liggen op de straat van de grote stad, die geestelijk genoemd wordt Sodom en Egypte, waar ook hun Heer gekruisigd is.'' (Telos) </blockquote>De apocalyptische stad Babylon is vereenzelvigd met een van deze steden: Rome, een toekomstig herbouwde stad Babel in Irak, New York, Jeruzalem, Mekka.
 
De apocalyptische stad Babylon is vereenzelvigd met een van deze steden: Rome, een toekomstig herbouwde stad Babel in Irak, New York, Jeruzalem, Mekka.
 
=== 'Rome' ===
Veel uitleggers denken bij 'Babylon' aan de stad Rome. Voor deze gedachten zijn meerdere gronden:
'''<nowiki/>'''
 
'''<nowiki/>'''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.