Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

144 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
Regel 106:
 
In het laatste Bijbelboek treden zij op bij de voltrekking van Gods strafgerichten; zeven engelen blazen achtereenvolgens de bazuin en zeven engelen gieten achtereenvolgens een schaal van Gods grimmigheid uit op de aarde.
 
[[File:Orlando-Ferguson-flat-earth-map edit.jpg|thumb|Platte aarde kaart getekend door Orlando Ferguson in 1893. Op de hoeken van de aarde staan 4 engelen afgebeeld.]]
 
'''Invloed op het weer.''' Engelen kunnen het weer op aarde beïnvloeden (Opb. 7:1). <blockquote>''Opb 7:1 Hierna zag ik vier engelen staan op de vier hoeken van de aarde, die de vier winden van de aarde vasthielden, opdat er geen wind zou waaien over de aarde, noch over de zee, noch over enige boom.  Opb 7:2  En Ik zag een andere engel opkomen van de opgang van de zon, die het zegel van de levende God had; en hij riep met luider stem tot de vier engelen wie gegeven was aan de aarde en de zee schade toe te brengen, Opb 7:3  en hij zei: Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de slaven van onze God aan hun voorhoofden hebben verzegeld. (Telos)''</blockquote>'''Vliegen'''. Cherubs en serafs hebben vleugels. Van 'vliegen' wordt echter alleen gesproken in Opb. 14:6.
Regel 115 ⟶ 117:
<blockquote>''Da 6:22 (6:23) Mijn God heeft Zijn engel gezonden en Hij heeft de muil van de leeuwen toegesloten. Ze hebben mij geen letsel toegebracht, omdat ik voor Hem onschuldig ben bevonden. Ook tegen u, o koning, heb ik geen misdaad begaan.'' (HSV)</blockquote>Engelen dienden Jezus na zijn 40 dagen durende verzoeking in de woestijn.<blockquote>''Mt 4:11 Toen verliet de duivel Hem; en zie, engelen kwamen bij Hem en dienden Hem.'' (TELOS)</blockquote>Een engel sterkte Hem toen Hij in Gethsémané benauwd was:<blockquote>''Lu 22:43 Hem nu verscheen een engel uit de hemel die Hem sterkte.'' (TELOS)</blockquote>Een engel opende de deuren van de stadsgevangenis in [[Jeruzalem]] om de apostelen te bevrijden:<blockquote>''Hnd 5:19 Een engel van de Heer echter opende ‘s nachts de deuren van de gevangenis, leidde hen naar buiten en zei: Hnd 5:20 Gaat heen, gaat in de tempel staan en spreekt tot het volk al deze levenswoorden.'' (TELOS)</blockquote>
 
De engelen vormen een hemelse legermacht, die gehoorzamen aan '[[JHWH der heischaren|Jahweh der heischaren]]'. Ze zullen met de Heer Jezus Christus en de heiligen verschijnen als Hij terugkomt in de wereld.
 
=== Trouwen niet ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.