Naar inhoud springen

Prehistorie/Nabije Oosten en Europa: verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 30:
{{Geologische tijdschaal}}
 
De Bijbel beschrijft ons de zondvloed als een wereldomvattende catastrofe (een [[cataclysme]]). Gezien zijn omvang en geweld mag verondersteld worden dat tijdens de vloed wereldwijd de eerste aardlagen zijn ontstaan. Men kan deze tijd daarom vergelijken met het geologische hoofdtijdperk van het paleozoïcum. Algemeen rekent de wetenschap voor het paleozoïcum (cq het ontstaan van de aardlagen) een periode van ongeveer 270 miljoen jaar. Waarom de zondvloed als wereldomvattende catastrofe een geloofwaardiger verklaring is voor de aanwezigheid van de oudste aardlagen, wordt nader toegelicht in het artikel '[[Zondvloed en het paleozoïcum]]'.
 
de wetenschap voor het paleozoïcum (cq het ontstaan van de aardlagen) een periode van ongeveer 270 miljoen jaar. Waarom de zondvloed als wereldomvattende catastrofe een geloofwaardiger verklaring is voor de aanwezigheid van de oudste aardlagen, wordt nader toegelicht in het artikel '[[Zondvloed en het paleozoïcum]]'.
 
'''Overlevenden.''' De enige mensen die de vloed overleefden zijn de arkbewoners geweest.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.