Naar inhoud springen

Opnemingen ten hemel: verschil tussen versies

349 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 28:
 
<blockquote>''Opb 4:1 Hierna zag ik, en zie, een deur was geopend in de hemel, en de eerste stem die ik gehoord had als van een bazuin, die met mij sprak, zei: Kom hier op en Ik zal u tonen wat hierna moet gebeuren. Opb 4:2 Terstond kwam ik in de Geest; en zie een troon stond in de hemel en er zat Iemand op de troon; (TELOS)''</blockquote>
 
'Kom hier op'. Het Griekse werkwoord is αναβαινω, anabaino, van ανα (omhoog) met βαινω (stijgen), en betekent: (op)klimmen, (op)stijgen; omhooggaan, opgaan; stijgen, beklimmen, omhoog gedragen worden, opspringen<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>.
 
Paulus en Johannes zijn twee getuigen, die een persoonlijke opneming in de hemel hebben meegemaakt en daarover hebben geschreven.
Regel 33 ⟶ 35:
6. '''Gemeente'''. De gemeente van Jezus Christus zal eens worden opgenomen van de aardbodem, de Heer tegemoet in de lucht (1 Thess. 4; 1 Cor .15). In dit geval wordt niet een enkeling, maar een grote menigte in één keer weggerukt. <blockquote>''1Th 4:16 Want de Heer Zelf zal met een bevelend roepen, met de stem van een aartsengel en met de bazuin van God neerdalen van de hemel; en de doden in Christus zullen eerst opstaan; 1Th 4:17 daarna zullen wij, de levenden die overblijven, samen met hen in wolken worden <u>opgenomen</u> de Heer tegemoet in de lucht; en zo zullen wij altijd met de Heer zijn. 1Th 4:18 Vertroost daarom elkaar met deze woorden.) (TELOS)''</blockquote>
Zie [[Opname van de gemeente|Opname van de Gemeente]] voor het hoofdartikel.
7. '''Twee getuigen'''. In de toekomst zullen in Jeruzalem twee getuigen optreden, die door het Beest uit de zee zullen worden gedood. Zij zullen echtenechter uit de doden worden opgewekt en ten hemel opvaren.
 
<blockquote>''Opb 11:11 En na de drie en een halve dag kwam de levensgeest uit God in hen en zij gingen op hun voeten staan, en grote vrees viel op hen die hen aanschouwden. Opb 11:12 En zij hoorden een luide stem uit de hemel tot hen zeggen: Komt hier op! En zij stegen op naar de hemel in een wolk, en hun vijanden aanschouwden hen. (TELOS)''</blockquote>
Regel 45 ⟶ 47:
== Bron ==
''Het mysterie van de opname; de opname in de Bijbel'', tv-uitzending op Family 7, 6 okt. 2017. Bijbelstudie van Jaap Dieleman en Dolf van de Vergte. In deze uitzending noemde Dieleman de wonderlijke overplaatsing van de evangelist Filippus een geval van opneming. De opneming van Johannes echter bleef onvermeld.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.