Naar inhoud springen

Johannes 5: verschil tussen versies

2.115 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 65:
Joh 5:14  Daarna vond Jezus hem in de tempel en zei tot hem: Zie, u bent gezond geworden; zondig niet meer, opdat u niet iets ergers overkomt. (Telos)
'''Daarna vond Jezus hem in de tempel.''' De vijver lag in de buurt van de schaapspoort (vs. 2), welke toegang gaf tot het tempelplein.
 
'''Zondig niet meer.''' De ziekte was kennelijk een gevolg van zijn zonde.
 
== 20 ==
Joh 5:20  Want de Vader heeft de Zoon lief en toont Hem alles wat Hijzelf doet; en Hij zal Hem grotere werken tonen dan deze, opdat u zich verwondert. (Telos)
'''Grotere werken.''' Zie vers 21. Die grotere werken is onder meer de opwekking van Lazarus.
 
== 21 ==
Joh 5:21  Want zoals de Vader de doden opwekt en levend maakt, zo maakt ook de Zoon levend wie Hij wil. (Telos)
'''Zoals de Vader ... zo ... ook de Zoon.''' Zie de vorige twee verzen.
 
== 24 ==
Joh 5:24 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wie mijn woord hoort en gelooft Hem die Mij heeft gezonden, die heeft eeuwig leven en komt niet in het oordeel, maar is uit de dood overgegaan in het leven. (Telos)
'''Komt niet in het oordeel.''' Zie de ontmoeting van Johannes met de Heer in Opb. 1. De Heer verschijnt hem als rechter. De apostel valt als dood aan Diens voeten en rijst door Jezus’ aanraking weer op. Johannes wordt niet geoordeeld.
 
== 25 ==
Joh 5:25 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: er komt een uur, en het is nu, dat de doden de stem van de Zoon van God zullen horen en zij die deze hebben gehoord, zullen leven. (Telos)
'''Er komt een uur, en het is nu.''' Nadat de Heer aan het kruis zijn Geest had overgegeven, werden de graven geopend en werden vele heiligen levend. Na zijn opstanding kwamen zij uit de graven en verschenen aan velen. Zij hadden de stem gehoord. De overige doden hebben misschien alleen een geluid gehoord, gelijk als toen de God van de hemel sprak en de mensen een dondergeluid vernamen.  
 
Hebben de doden de stem van de Heer gehoord toen Hij een meisje, een jongen en Lazarus opwekte?
 
== 26 ==
Joh 5:26 Want zoals de Vader leven heeft in Zichzelf, zo heeft Hij ook de Zoon gegeven leven te hebben in Zichzelf; (Telos)
'''De Zoon gegeven.''' De Zoon is hier misschien de zoon van God ''door geboorte uit de Heilige Geest en Maria''. Daardoor is hij ook mensenzoon (27). Als menselijke zoon van de Vader heeft hij leven in zichzelf ontvangen, dat hij aan andere mensen kan meedelen. Hij is het hoofd van een nieuw mensengeslacht.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.