Naar inhoud springen

Jonathan: verschil tussen versies

56 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 5:
Onder anderen heten de volgende mannen Jonathan:
 
1. een Leviet, een zoon van Gersom en een kleinzoon van Mozes.
1. een Leviet, die in het begin van het tijdvak der richters uit zijn woonplaats Bethlehem in Juda naar Efraïm vertrok, en daar bij zekere Micha in dienst trad, om de priesterlijke bediening bij een beeld van [[Jahweh]] waar te nemen. Dit heiligdom werd spoedig zo vermaard, dat de Danieten, die Laïs, later Dan genoemd, wilden overrompelen en bezetten, hem met zijn gewijde beelden en priestergewaden naar het noorden medevoerden. Daar bleef hij en zijn geslacht deze halfafgodische eredienst in stand houden tot Davids tijd. Maar ook later behoorden zijn nakomelingen tot de priesters, door Jerobeam bij zijn beeld te Dan aangesteld. Jonathan vertoont zich door zijn handelwijze in ongunstig licht.
 
{{Stamboom Mozes}}
 
1.Hij een Leviet, dievertrok in het begin van het tijdvak der richters uit zijn woonplaats Bethlehem in Juda naar Efraïm vertrok, en trad daar bij zekere Micha in dienst trad, om de priesterlijke bediening bij een beeld van [[Jahweh]] waar te nemen. Dit heiligdom werd spoedig zo vermaard, dat de Danieten, die Laïs, later Dan genoemd, wilden overrompelen en bezetten, hem met zijn gewijde beelden en priestergewaden naar het noorden medevoerden. Daar bleef hij en zijn geslacht deze halfafgodische eredienst in stand houden tot Davids tijd. Maar ook later behoorden zijn nakomelingen tot de priesters, door Jerobeam bij zijn beeld te Dan aangesteld. Jonathan vertoont zich door zijn handelwijze in ongunstig licht.
 
2. een der zonen van Jada, afstammeling van Juda;
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.