Naar inhoud springen

Openbaring 12: verschil tussen versies

113 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 135:
'''In de woestijn.''' <blockquote>''Opb 12:6 En de vrouw vluchtte de woestijn in, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat men haar twaalfhonderdenzestig dagen voedde. (TELOS)''</blockquote>Verzen 12:6 en 12:14 zijn geen twee uittochtverhalen, evenmin als de schepping van de mens in 'twee scheppingsverhalen' wordt verteld. Vers 12 vertelt ons dat zij naar de woestijn vluchtte. Vers 14 vertelt ons hoe, met welke hulpmiddelen zij naar de woestijn vluchtte. Gen 1. vertelt ons dat de mens geschapen werd naar Gods beeld en gelijkenis, in twee geslachtelijke versies. Gen. 2 vertelt ons hoe de man en de vrouw door God geschapen werden.
 
'''Gevoed'''. Zij wordt gevoed in de woestijn. God onderhield eertijds Israël in de woestijn en voedde zijn volk wonderdadig door manna en kwakkels. [[Elia]], die voor Izebel gevlucht was, werd wonderdadig gevoed door raven. De Heer Jezus voedde wonderdadig een grote menigte, waaronder zo'n 5000 mannen (Joh. 6). Ook de vrouw zal nu gevoed worden door Gods voorzienigheid.
 
'''Een tijd, tijden en een halve tijd'''. Een alternatieve aanduiding van 3,5 jaren. De aanduiding komt ook voor in Dan. 7:25 en 12:7.<blockquote>''Da 7:25 Woorden tegen de Allerhoogste zal hij spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten. Hij zal erop uit zijn bepaalde tijden en de wet te veranderen, en zij zullen in zijn hand worden overgegeven voor een tijd, tijden en een halve tijd. (HSV)''</blockquote>Een tijd, tijden en een halve tijd zijn gelijk aan 1260 dagen ofwel 3,5 jaar. Dit bewijst Opb. 12:6: <blockquote>''Opb 12:6 En de vrouw vluchtte de woestijn in, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat men haar twaalfhonderdenzestig dagen voedde. (TELOS)''</blockquote>Israël trok 40 jaren in de woestijn rond, zo lange tijd als gevolg van zijn ongeloof. De vrouw is een veel kortere tijd in de woestijn.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.