Naar inhoud springen

Johannes 6: verschil tussen versies

1.275 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 86:
== 44 ==
Joh 6:44  Niemand kan tot Mij komen tenzij de Vader die Mij heeft gezonden, hem trekt; en Ik zal hem opwekken op de laatste dag. (Telos)
'''Trekt.''' Door voorlichting en overtuiging, zie vs. 45: door van de Vader gehoord en geleerd te hebben. zie ook vs. 65.
 
''Joh 6:65  En Hij zei: Daarom heb Ik u gezegd dat niemand tot Mij kan komen, tenzij het hem van de Vader gegeven is.'' (Telos)
 
== 49 ==
Regel 123 ⟶ 125:
Joh 6:58  Dit is het brood dat uit de hemel is neergedaald; niet zoals de vaderen het manna hebben gegeten en gestorven zijn; wie dit brood eet, zal leven tot in eeuwigheid. (Telos)
Zie vs. 49-50.
 
== 62 ==
Joh 6:62  Wat dan, als u de Zoon des mensen ziet opvaren waar Hij tevoren was? (Telos)
Dat zal moeilijk te verteren zijn voor hen die hoopten dat Jezus het Romeinse juk zou afschudden en het koninkrijk van Israël zou herstellen.
 
== 63 ==
Joh 6:63  De Geest is het die levend maakt; het vlees heeft geen enkel nut. De woorden die Ik tot u heb gesproken, zijn geest en zijn leven. (Telos)
Voor wie Jezus' woorden, om zijn vlees te eten, letterlijk neemt, maakt de Heer duidelijk wat Hij bedoelt.
 
== 64 ==
Joh 6:64  Maar er zijn sommigen onder u die niet geloven. Want Jezus wist van het begin af wie het waren die niet geloofden, en wie het was die Hem zou overleveren. (Telos)
'''Sommigen.''' Van zijn discipelen (vs. 61). Er waren discipelen die kennelijk om de wonderwerken, zoals de wonderbare spijziging, meer van Hem wilden weten, maar vielen over Zijn woorden (vs. 61).
 
'''Wie het was die Hem zou overleveren.''' Namelijk [[Judas Iskariot]].
 
== 65 ==
Joh 6:65  En Hij zei: Daarom heb Ik u gezegd dat niemand tot Mij kan komen, tenzij het hem van de Vader gegeven is. (Telos)
Zie ook vzn. 44-45.
 
== Nabeschouwing ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.