Naar inhoud springen

Jakobus 3: verschil tussen versies

536 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Jakobus commentaar}} == 6 == Jak 3:6  Ook de tong is een vuur, de wereld van de ongerechtigheid. De tong is onder onze leden gesteld als dat wat het hele licha...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
Jak 3:6  Ook de tong is een vuur, de wereld van de ongerechtigheid. De tong is onder onze leden gesteld als dat wat het hele lichaam bevlekt en de loop van de natuur in vlam zet en door de hel in vlam gezet wordt. (Telos)
'''Door de hel in vlam gezet wordt.''' Vgl. "demonisch" in vs. 15.
 
== 15 ==
Jak 3:15  Dat is niet de wijsheid die van boven neerkomt, maar zij is aards, ziellijk, demonisch. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de [[Telos-vertaling|Telosvertaling]]. </ref>)
'''Ziellijk'''. Grieks ψυχικη, ''psychikè'', van de zinnelijke, dierlijke natuur. NBG51-vertaling, Willibrordvertaling, Telos-vertaling, NBV2004: "ongeestelijk". Statenvertaling, Herziene Statenvertaling: "natuurlijk". Naardense vertaling: "al-te-menselijke". Canisius-vertaling: zinnelijk.
 
==Andere hoofdstukken==
{{Jakobus hoofdstukken}}
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.