Naar inhoud springen

Ark van het verbond: verschil tussen versies

1.049 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 75:
 
Verder wordt er geen melding gemaakt van hoe het verder met de ark ging. Jeruzalem en de tempel werden door de Babyloniërs verwoest. Tempelschatten werden geroofd en meegenomen naar Babel. Er was geen ark meer in de tweede tempel (van Zerubbabel), noch in de tempel gebouwd door Herodes, noch lezen we van de ark in verband met de toekomstige tempel beschreven door Ezechiël.
 
Door de mond van de profeet Jeremia heeft God verkondigd dat de ark er niet meer zal zijn. <blockquote>''Jer 3:14  Bekeert u, gij afkerige kinderen! spreekt de HEERE, want Ik heb u getrouwd, en Ik zal u aannemen, een uit een stad, en twee uit een geslacht, en zal u brengen te Sion.  Jer 3:15  En Ik zal ulieden herders geven naar Mijn hart; die zullen u weiden [met] wetenschap en verstand. Jer 3:16  En het zal geschieden, wanneer gij vermenigvuldigd en vruchtbaar zult geworden zijn in het land, in die dagen, spreekt de HEERE, zullen zij niet meer zeggen: De ark des verbonds des HEEREN, ook zal zij in het hart niet opkomen; en zij zullen aan haar niet gedenken, en [haar] niet bezoeken, en zij zal niet weder gemaakt worden. Jer 3:17  Te dier tijd zullen zij Jeruzalem noemen, des HEEREN troon; en al de heidenen zullen tot haar vergaderd worden, om des HEEREN Naams wil, te Jeruzalem; en zij zullen niet meer wandelen naar het goeddunken van hun boos hart.'' (SV)</blockquote>
 
== Waar is de ark gebleven? ==
Regel 87 ⟶ 89:
De omstreden amateur-archeoloog Ron Wyatt (1933-1999) beweerde de ark te hebben gevonden ter plaatse waar Christus gekruisigd zou zijn. Hij zou de informatie aan Joden hebben doorgespeeld. De ark zal volgens hem eens tevoorschijn worden gehaald<ref>Zie [http://www.wyattmuseum.com/arkofthecovenant.htm The Ark of the Covenant], artikel op www.WyattMuseum.com. Zie ook het [http://www.youtube.com/watch?v=AG-IwEWo-zI getuigenis] (video, 15 minuten) van Kent Hovind over Wyatts verhaal. Over Ron Wyatt, zie [http://nl.wikipedia.org/wiki/Ron_Wyatt artikel] op Wikipedia.</ref>.
 
Weer een andere theorie zegt dat de ark in een verborgen onderaardse ruimte in de [[tempelberg]] is<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=4m7tg6y2xBQ Ark of the Covenant -- Lost or Hidden Away.] Youtube.com: vincentyeo88, 20 okt.2007. Duur: 5 min. 45 sec. </ref><ref>Dat is de mening van Jimmy DeYoung, zie [https://www.youtube.com/watch?v=vXn5_rtZL-A What about the ark of the covenant? Does it still exist?] Youtube.com: John Ankerberg Show, 5 okt. 2012. Duur: 3 min. 41 sec. </ref>. Het [[Tempelinstituut]] in Jeruzalem, dat de voorwerpen voor de toekomstige tempel heeft vervaardigd, heeft geen ark van het verbond gemaakt, daar men gelooft dat de ark zich in de tempelberg bevindt en eens teruggevonden zal worden. Harry Moskoff, een [[rabbi]] die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de ark, gelooft dat de ark in een kamer onder de tempelberg is.<ref>[https://joynews.co.za/incredibly-significant-one-mans-quest-for-the-ark-of-the-covenant-takes-him-beneath-the-temple-mount/ ‘Incredibly Significant’: One Man’s Quest For The Ark Of The Covenant Takes Him Beneath The Temple Mount], nieuwsbericht op Joynews.co.za, 19 juli 2019.</ref> Zie echter de hierboven aangehaalde tekst uit Jeremia 3.
 
== Hemelse ark ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.