Naar inhoud springen

Vrijmetselarij: verschil tussen versies

473 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 71:
N.H. Webster, ''Secret Societies and Subversive Movements'' (Londen, 1964<sup>8</sup>). Een hoofdwerk over geheime genootschappen, waaronder die van de vrijmetselarij.
 
=== Ex-vrijmetselaars ===
[http://www.emfj.org/ www.EMFJ.org]. Website van ''Ex-masons for Jesus,'' ex-vrijmetselaars die nu Jezus volgen. Enkele van hun onderwijzingen zijn te lezen in [http://www.verhoevenmarc.be/PDF/vrijmetselaars.pdf Uit ''Ex-Vrijmetselaars voor Jezus''].
 
Regel 76 ⟶ 77:
 
David L. Gray, [https://www.youtube.com/watch?v=6aMoT_1zwqg Confessions of a Former Freemason Turned Catholic Convert]. Youtube.com: 11 nov. 2018. Duur: 49 minuten. Getuigenis van een voormalige hoge Amerikaanse vrijmetselaar, die tevens agnost was en vóór zijn bekering de naam van Jezus haatte.
 
[https://www.youtube.com/watch?v=BFZAh8z_VUc Freedom from Freemasonry - Paul Knights' Story]. Youtube.com: Joh R Lilley, 9 nov. 2017. Duur: 44 min. 8 sec. Levensverhaal van Paul Knight. Hij kwam bij de vrijmetselarij en werd meester van een loge. Hij voelde echter een leegte, een gat in zijn hart. Door gebed en ontmoetingen met christenen wordt zijn leven veranderd. Hij is nu predikant en beschouwt vrijmetselarij als een vorm van hekserij.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.