Naar inhoud springen

Maand: verschil tussen versies

23 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 206:
 
== Ethanim, Tisjrie (7<sup>e</sup> maand) ==
Ethanim (= ‘volhardend’) d. i . maand der niet opdrogende stromen, volgens anderen maand der goede gaven of vruchtenmaand, was de zevende maand. De maandnaam wordt slechts één keer in de Bijbel genoemd: 1 Kon. 8:2. Misschien zo genoemd omdat rivieren en stromen in deze maand nog water hebben.<blockquote>''1Kon 8:2 Alle mannen van Israël kwamen bij koning Salomo bijeen voor het feest in de maand Ethanim, dat is de zevende maand.'' (HSV)</blockquote>
 
''1Kon 8:2 Alle mannen van Israël kwamen bij koning Salomo bijeen voor het feest in de maand Ethanim, dat is de zevende maand.'' (HSV)
 
Enkele Schriftplaatsen die spreken van de zevende maand:<blockquote>''Ge 8:4  En de ark bleef in de zevende maand, op de zeventiende dag van de maand, vastzitten op het gebergte van Ararat. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Le 16:29  Dit is voor u tot een eeuwige verordening: u moet in de zevende maand, op de tiende [dag] van de maand, uzelf verootmoedigen en geen enkel werk doen, de ingezetene niet, en de vreemdeling die in uw midden verblijft, evenmin. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Le 23:24 Spreek tot de Israëlieten en zeg: In de zevende maand, op de eerste [dag] van de maand, moet u een rustdag houden, een gedenkdag [aangekondigd] door [bazuin] geschal, een heilige samenkomst. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Le 23:27 Alleen op de tiende [dag] van deze zevende maand is de Verzoendag. U moet een heilige samenkomst houden. U moet uzelf dan verootmoedigen en de HEERE een vuuroffer aanbieden. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Le 23:34 Spreek tot de Israëlieten en zeg: Vanaf de vijftiende dag van deze zevende maand is het zeven dagen [lang] Loofhuttenfeest voor de HEERE. (HSV)''</blockquote>De tweede maandnaam is Tisjrie, welke niet in de Bijbel wordt genoemd. Assyrisch: Tas-ri-tu. Komt ongeveer overeen met de maand oktober.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.