Naar inhoud springen

Bestaan van God: verschil tussen versies

243 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 32:
Niet alleen de schepselen, maar ook de omstandigheden (voorwaarden voor hun bestaan en leven) getuigen van doelgerichtheid en ontwerp. Dat wij bestaan en dat er leven bestaat is te danken aan een uiterst gevoelige afstemming van de kosmische wetten. Een dergelijke afstemming is zo onwaarschijnlijk toevallig, dat we moeten vaststellen dat er achter de natuurwetten een zeer knappe Ontwerper schuilgaat.
 
De beroemde wetenschapper Einstein zag in het heelal een superieure denkende Kracht. Aan de Italiaanse natuurkundige en nobelprijswinnaar Carlo Rubbia (geb. 1934) werd eens gevraagd: ,,Gelooft u in God?" Hoewel hij geen persoonlijke God erkende, gaf hij wel toe: ,,Hoe meer je de natuur observeert, hoe meer je bemerkt dat er in alle dingen een ontzagwekkende organisatie zit. Het is zo'n grootse intelligentie dat ik door slechts natuurverschijnselen gade te slaan tot de conclusie kom dat er een Schepper bestaat."<ref name=":0" />
De beroemde wetenschapper Einstein zag in het heelal een superieure denkende Kracht.
 
Aan de Italiaanse natuurkundige en nobelprijswinnaar Carlo Rubbia (geb. 1934) werd eens gevraagd: ,,Gelooft u in God?" Hoewel hij geen persoonlijke God erkende, gaf hij wel toe: ,,Hoe meer je de natuur observeert, hoe meer je bemerkt dat er in alle dingen een ontzagwekkende organisatie zit. Het is zo'n grootse intelligentie dat ik door slechts natuurverschijnselen gade te slaan tot de conclusie kom dat er een Schepper bestaat."<ref name=":0" />
 
Een andere bewijsvoering besluit uit het bestaan van '''energie''' tot het bestaan van de Schepper besluit: zie bijvoorbeeld dit [http://www.youtube.com/v/o2RD4vTuPN0 filmpje] (Engels).
Regel 41 ⟶ 39:
 
Zie [[Godsbewijs]] voor het hoofdartikel.
 
<Youtube width="768" height="432">8Zi9n_p6nY8</youtube><BR>''Geluk of God? - Spoken Word - Remco de Zwart''. Youtube.com: Remco de Zwart, 12 sept. Duur: 2 min. 30 18 sec. Door aanschouwing van de natuur ziet Remco de Zwart in dat God bestaat.
 
== Argumenten tegen het bestaan van God ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.