Naar inhoud springen

Daniël 12: verschil tussen versies

16 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (Kees Langeveld heeft pagina Daniël (boek)/Hoofdstuk 12 hernoemd naar Daniël 12)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Daniël commentaar}}
 
== Dan. 12:1 ==
Da 12:1 En te dier tijd zal Michaël opstaan, die grote vorst, die voor de kinderen uws volks staat, als het [zulk] een tijd der benauwdheid zijn zal, als er niet geweest is, sinds dat er een volk geweest is, tot op dienzelven tijd toe; en te dier tijd zal uw volk ontkomen, al wie gevonden wordt geschreven te zijn in het boek. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Ontkomen.''' Het Hebreeuwse werkwoord kan hier betekenen: wegsluipen, ontsnappen, ontkomen, bevrijd worden<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. </ref>. Sommigen<ref>Zo Ken Johnson, ''The Rapture'' (2e editie, 2019), blz. 7-9.</ref> zien hierin, gezien ook het volgende vers, een aanduiding van de opname van de gemeente, die behoed zal worden voor de zevenjarige verdrukking in de laatste jaarweek van Daniël. De opname volgt onmiddellijk op een opstanding van rechtvaardigen.
Regel 7:
'''Het boek.''' Het '[[Boek des levens|boek van het leven']].
 
== Dan. 12:2 ==
Da 12:2  En velen van die, die in het stof der aarde slapen, zullen ontwaken, dezen ten eeuwigen leven, en genen tot versmaadheden, [en] tot eeuwige afgrijzing. (SV)
Dit spreekt van de [[opstanding]] ten leven en van de opstanding ten oordeel.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.