Naar inhoud springen

Afgrond: verschil tussen versies

528 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
De '''Afgrond''' (Gr. αβυσσος, abussos) is een plaats van bewaring waar boze geesten zijn opgesloten. Daar wordt ook de [[satan]] gedurende duizend jaren vastgezet.
 
'''Gevangenis'''. De Afgrond is een gevangenis. Dat blijkt uit Opb. 20:3 en 7. De satan zal voor duizend jaar in de Afgrond worden opgesloten.
Regel 14:
 
De engel van de Afgrond, de beheerser van die plaats, heet [[Abaddon]] (naam in het Hebreeuws) of Apollyon (naam in het Grieks). Beide namen betekenen "Verderver".  <blockquote>''Opb 9:11 Zij hadden over zich als koning de engel van de afgrond; in het Hebreeuws is zijn naam Abaddon; en in het Grieks heeft hij de naam Apollyon.'' (TELOS)</blockquote>Abaddon heeft niet de sleutel van de afgrond. Hij bepaalt niet wie erin en wie eruit mag. De sleutel heeft een engel van God. <blockquote>''Opb 20:1 En ik zag een engel neerdalen uit de hemel, die de sleutel van de afgrond en een grote keten in zijn hand had. (TELOS)''</blockquote>Het Beest - waarschijnlijk het Beest uit de zee, of anders de Draak (= de satan) - stijgt op uit de afgrond en doodt de twee getuigen van God.<blockquote>''Opb 11:7 En wanneer zij hun getuigenis voleindigd zullen hebben, zal het beest dat uit de afgrond opstijgt, oorlog met hen voeren en hen overwinnen en hen doden. (TELOS)''</blockquote>
 
== Tartarus ==
In 2 Petr. 2:4 komt het werkwoord 'in de afgrond werpen' voor. <blockquote>''2Pe 2:4  Want als God engelen die gezondigd hadden niet gespaard, maar hen in de afgrond geworpen en overgeleverd heeft aan ketenen van donkerheid om tot het oordeel bewaard te worden;'' (Telos) </blockquote>In de oorspronkelijke Griekse tekst is er één Grieks werkwoord gebruikt: ταρταροω, ''tartaro-oo.'' Dit is afgeleid van het zelfstandig naamwoord ''Tartaros'' = afgrond, zie [[Tartarus]].
 
== Zie ook ==
[[Tartarus]]
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.