Naar inhoud springen

Amalek: verschil tussen versies

80 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 10:
Haman, de Jodenhater in Perzië die Israël wilde uitroeien, stamde waarschijnlijk van een Amalekitische koning af. Hij wordt de Agagiet genoemd. 'Agag' was de titel van koningen van Amalek. 
 
'''Zinnebeeld van het vlees.''' Veel bijbeluitleggers zien in Amalek een zinnebeeld van het [[vlees]], de zondige aard (oude natuur) van gelovigen. De strijd tussen Amalek en Israël is te vergelijken met de strijd die tegen het vlees. De gelovigen zijn nog maar net uit Egypte (=de wereld), hebben geestelijke drank gedronken (=Heilige Geest ontvangen) of ze krijgen te maken met Amalek (= het vlees), dat ze op in hun zwakke plekken te pakken neemt. Zolang Mozes de staf Gods ophief waren de Israëlieten aan de winnende hand. Zolang wij het oog houden op de Heer Jezus, op God onze banier,  winnen we de strijd tegen het vlees. De strijd tegen Amalek duurde tot zonsondergang, de strijd van de inwonende Geest tegen het vlees duurt tot de avond van ons leven, het is een gedurige strijd tot het einde van ons aardse bestaan (vgl. 17:16).
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.