Naar inhoud springen

2 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 2: verschil tussen versies

k
Regel 173:
Een andere opvatting omtrent de identiteit van de weerhouder is dat deze de engel [[Michaël]] is. Dit denkbeeld wordt onder andere door het "weggenomen worden" minder waarschijnlijk gemaakt.
== 2 Thess. 2:7 ==
2Th 2:7 Want de verborgenheid van de wetteloosheid werkt al. Alleen hij die nu tegenhoudt, blijft totdat hij weggenomenuit wordthet midden zal [weggedaan] worden. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de [[Telos-vertaling|Telos]]-vertaling. </ref>)
'''De verborgenheid van de wetteloosheid werkt al.''' De Wetteloze is de verpersoonlijking van de wetteloosheid. Tegenover zijn ''openbaring'' staat de ''verborgenheid'' die eraan voorafgaat. Dat 'werkt al' is waarschijnlijk geen onmerkbare werking, maar een werking die al gemerkt kan worden. De wetteloosheid is een werkzame kracht, die zich al laat merken, zoals het bewegen van een gordijn in de schouwburg dat de onzichtbare speler verraadt.
 
Regel 189:
# De Wetteloze
# De wonderen en tekenen waardoor de duivel misleidt
'''Totdat hij uit het midden zal [weggenomen] worden.''' Of: uit het midden zal ontstaan. Velen denken dat de weerhouder zal worden weggenomen. Sommigen echter verstaan 'hij' door de mens der wetteloze, die uit het midden (bijvoorbeeld van de afvallige gemeente) zal voortkomen.
 
== 2 Thess. 2:8 Openbaring en ondergang. ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.