Naar inhoud springen

Vogel: verschil tussen versies

121 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 26:
'''Geslachtelijk verschil.''' Opvallend is het vaak grote verschil in heerlijkheid tussen het mannetje en het vrouwtje. Een voorbeeld is de rode kardinaal uit America (zie foto's).
 
Is het verschil klein en lijken ze daardoor op het eerste gezicht op elkaar, dan leert een nadere beschouwing al gauw dat het mannetje meestal een duidelijker of fraaier tekening heeft, of helderder of sprekender kleuren toont. Voorbeelden zijn de huismus, de merel en de bijeneters (zie foto). De [https://nl.wikipedia.org/wiki/Kievit kievit] heeft een zwarte kuif, die bij de vrouwtjes korter dan bij de mannetjes.
 
'''Offerdier.''' In de Bijbel worden de tortelduif en 'jonge [[Duif|duiven]]' als offerdier gebruikt. Bijvoorbeeld, een man die een vloeiing heeft gehad, moest voor zijn reiniging en verzoening twee tortelduiven of twee jonge duiven brengen, één ten zondoffer en één ten brandoffer (Lev. 15:15)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.