Naar inhoud springen

Izebel: verschil tussen versies

2 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
 
Regel 16:
 
Nogmaals treedt zij op de voorgrond bij het vreselijke misdrijf, waarvan Naboth, de eigenaar van de mooie wijngaard, dien Achab zo zeer begeerde, het treurige slachtoffer werd. Toen Achab gestorven was, ging zij onder de regering van Ahazia en Joram met het begunstigen van de Baälsdienst voort, totdat eindelijk ook voor haar het uur van de vergelding sloeg. Op bevel van Jehu werd zij uit een der vensters van haar paleis naar beneden geworpen, door de paarden vertrapt en door de honden verslonden.
== 'Izebel' in de gemeente van Thyatira ==
Izebel of Jezabel, in het boek der Openbaring vermeld, is de naam van een vrouw, die zich in de gemeente van Thyatira de naam en het karakter van een profetes aanmatigde, en vele christenen tot hoererij en tot deelneming aan afgodische offers verleidde. Ongetwijfeld is de naam van deze vrouw slechts een figuurlijke naam, daar zij niet ongelijk was aan de oudere Izebel, die als Baälsdienares zo berucht was geworden.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.